sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Uusissa Sfääreissä

Se on merkkitapahtuma kun kaupunkiin avataan uusi discoteekki, bar & lounge Sfäär. Siksi katsoin tottakai tarpeelliseksi käydä paikanpäällä näyttäytymässä. Otin uutuuden vastaan tyytyväisenä. Asioiminen oli miellyttävää kun ravintolan suosituin asuste ei ollut lippahattu ja huppari ja joka toinen kappale Kheekkiä tai Martin Garriksia. Kapakki oli avattu entisen legendan tiloihin. Merkittävin ero Legendaan oli että alakerrassa asiakkaat eivät joutuneet enää kärsimään kammottavista Kaija Koo karaoke vedätyksistä. Jo yksistään tällä muutoksella saadaan aikaan hyvinkin viihtyisä loungemainen tunnelma. Tämän lisäksi sisustus oli muuttunut vaalea sävyiseksi hieman minimalistis tyyliseksi. Erikoisuutena katosta roikkui keinuja joissa joku varmaan tulee kokeilleeksi kuinka kovat vauhdit voi ottaa ennen kuin lentää pihalle. Alhaalla musisoi myös ihan oikea saksofonisti. Yläkerrassa oli varsinainen discoteekki osasto. Avajaisviikonlopun kunniaksi paikalla oli Axl Smith joka soitti hyviä biisejä ja samalla pilasi ne päälle huutelemalla.

Olihan tätä jo kaivatukkin. Moni ehti roikkua Dooriksessa kyllästymiseen asti kun hirveästi muitakaan vaihtoehtoja ei ollut. Kauppayhtiöllä notkutaan marijuana pöllyissään pipo silmillä ja flanelipaita päällä ja kuunnellaan bändejä joiden nimiä kukaan ei tiedä. Edesmenneessä Tivolissa skeittilautamiehet nyökkäilivät nastana Stepan tahdissa. Minä viihdyin siellä kasari syntsapopin takia. Olivers Cornerissa saattaa toisinaan käydä viettämässä iltaa kuin aikuiset ihmiset, seurustellaan hillitysti ja meno on hurjimmillaan siinä vaiheessa kun käydään tanssilattialla notkumassa vanhan ysärihitin tahdissa. Roipparissa näin kerran niin järkyttävän karaoke vedätyksen että ihmettelin kun esiintyjää ei kannettu samantien ulos. Toisen vierailun jälkeen ei ole enää mieli tehnyt Roipparissa näyttäytyä kun viereen istahti noita-akan näköinen nainen irvistelemään mustine hampaineen. Samalla reissulla laskeskelin nähneeni noin neljä normaalia ihmistä. Pohjan Hovissa en ole koskaan uskaltanut käydäkkään. Siellä kuulemma eronneet keski-ikäiset naiset ottavat nuoremmat miehet hyvin lämpimästi vastaan. Ennen oli myös Onnela. Sen loiston aikoina ei tarvinu edes miettiä muuta, kaikki nastat oli aina Onnelassa Arttu Harjua myöten. Sittemmin joka saatanan illan lipun hinnat hinattiin kymppiin ja jengi alko kaipaamaan takas Doorikseen. Sen jälkeen Onnelan sai täyteen enää kaks kertaa vuodessa isoimpina juhlapäivinä. Niin siis onhan tätä valikoimaa täällä, miks sinne Doorikseen sitten aina pitää väkisin vääntyä? No siks ku kaikki muutki

Joskus voi hipoissa käydä näin. Keilaradalta tää oikeesti on.

Ymmärrän tietysti että toiset on sinne Doorikseen jo niin hyvin kotiutunu että sieltä on hirveen vaikea poiketa muualle. Lähes viikoittain on sama kulma korokkeesta vallotettu tyrkkyremmillä niin että siinä ei oo enää naisillekkaan tilaa. Toisaalta on myös lähes mahdotonta miellyttää ihmisiä. Yhtä aikaa muristaan kun kapakissa on aina samat Dooris-muijat, Lakkapää ja Animals mixattuna seittemänä eri versiona, mutta kun toisaalla on jotain uutta ja katotaan sen verran ettei verkkahousut jalassa pääse ineen niin se on sitten pintaliitoa. Toivotaan että uutuudella on varaa pitää kiinni erikoisuuksistaan jatkossakin. Mutta aika monesti kapakoitsijoille iskee realiteetit vastaan ennen pitkää. Tavoitellaan ensin oikeita ihmisiä mutta kohta saa huomata että nuoriso se on joka siellä viikoittain viihtyy ja oveen vaihtuu K-18. Kemissäkin sillon aikanaan Ilona oli aluksi niin nasta paikka. Oli ihania palkattuja tanssijoita korokkeilla ja kaikin puolin nastaa. Sitäki hienoutta kesti vaan sen yhen talven. 

- Eemeli 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti