perjantai 4. toukokuuta 2018

Vedonlyöntivihjeet: Timanttiliiga Doha

Timanttiliigakausi avataan tänään Dohassa. Kauden avauskilpailut ovat aina arvoituksellisia mutta samalla valveutuneelle vedonlyöjälle kauden parhaita paikkoja tehdä voittoa. Veikkaus tarjoaa Dohasta tuhdin paketin voittajavetoja sekä live-vedot, kun Unibetin puolelta löytyy 24 vedonlyöntikohdetta. Timanttiliigaa voi seurata esimerkiksi Watch athletics palvelun kautta. Myös Cmoren lähetysten laatu nousee viime kesästä selostajan vaihtuessa Toni Roposesta Jari Porttilaan ja Mika Järviseen. Kilpailussa ei ole mukana Suomalaisia.

Veikkaus tarjoaa kaksi päivän trioa Dohasta. Päivän trio 4 koostuu miesten kolmiloikasta, miesten 400 metristä ja naisten satasesta.

Miesten kolmiloikka on tuttujen nimien kauppa. Christian Taylor ja Pedro Pablo Pichardo ovat ennenkin Dohassa paukuttaneet hurjia lukemia tauluun. Ehkä kuitenkaan vuoden 2015 tapaisia 18 metrin ylityksiä ei tänään nähdä. Christian Taylor on tänä vuonna keskittynyt enemmän vanhan mielilajinsa, 400 metrin harjoitteluun kun globaaleista arvokisoista on välivuosi. Taylorilta löytyy loikasta SB-lukemat 17.15 nähdäkseni hieman vajaalla vauhdilla ja 400 metriltä 45.44. Ehkä 18 metrin Tayloria ei tänä vuonna nähdä mutta SB-lukemiaan mies hilannee eteenpäin. Pedro Pablo Pichardon vuosi 2016 jäi kokonaan väliin ja viime vuosi oli paluun tekemistä lähemmäs maailman kärkeä. Tänä vuonna Pichardolla pitäisi olla jälleen huomattavasti paremmat valmiudet huippulukemiin. Helmikuulta Pichardolta löytyy tulos 17.19. Pitäisin Pichardoa kilpailun hienoisena ennakkosuosikkina. Jos kilpailun voittotulos jää alle 17 ja puolen, voi kärkikamppailussa olla mukana myös halli-MM kolmonen Nelson Evora.

Miesten 400m on kahden kauppa. Isaac Makwala otti voiton kansanyhteisön kisoissa hyvällä ajalla 44.35. Viime vuoden MM-hopeamitalisti Steven Gardiner puolestaan on avannut kautensa hurjastelemalla 200m aikaan 19.75. Lapulle kannattaa merkitä varmistukseksi molemmat nimet mutta ennustan kuitenkin Gardinerin loppusuoralla kääntävän  kovaa aloittavan Makwalan.

Naisten satanen on yksi päivän vaikeimmin ennustettavista lajeista. Viisikosta Elaine Thompson, Dafne Schippers, Maria Jose Talou, Murielle Ahoure ja Blessing Ogagbare kuka tahansa voi viedä kilpailun nimiinsä. Elain Thompson oli viime vuonna voittamaton timanttiliigassa mutta hänen alkukautensa ei ole vielä ollut erityisen vakuuttava. Murielle Ahoure vei hallimaailmanmestaruuden vakuuttavaan tyyliin ja avaa nyt ulkoratakautensa. Blessing Ogagbare on juossut jo 200m ennätyksensä 22.04 ja 10.72 myötätuulituloksen satasella. Nostetaan viisikosta lapulle Ahoure ja Ogagbare. Tällä hetkellä edellämainituin valinnoin päivän trion kerroin vaihtelee 54 ja 102 välillä.

Päivän trio 5 koostuu miesten 400 metrin aidoista, naisten 100 metrin aidoista ja miesten 200 metristä.

Miesten pitkistä aidoista on helppo poimia kaksikko Abderrahmane Samba ja Kyron McMaster. Samainen kaksikko oli jo viime kaudellakin heti alkukaudesta kovassa iskussa muiden kaivaessa kuntoaan arvokisoihin asti. McMaster voitti kansanyhteisön mestaruuden ajalla 48.25. Sambalta löytyy tilastoista peräti 47.90. Samba on viime vuoden voittaja Dohasta ja uskon saman tempun toistuvan jälleen miehen kotiareenalla.

Maailmanennätysnainen Kendra Harrison on aina suosikki osallistuessaan. Harrisonilta löytyvät alkukaudelta tuulitulokset 12.40 ja 12.37. Olympiavoittaja Brianna Rollins, joka nykyään tunnetaan nimellä Brianna McNeal on myös huippukunnossa (SB 12.43). Harrison on ehkä aavistuksen varmempi voittaja mutta Rollinsin voittokaan ei olisi yllätys ja se toisi mukavammat kertoimet Harrisoniin nähden. Voittotulosveikkauksessa hyvä heitto lapulle on sub 12.40.

Miesten 200m metrillä erä on täynnä tasaisen kovia nimiä. Joukosta on kuitenkin hahmotettavissa kaksikko Noah Lyles ja Jereem Richards muiden yläpuolelle. Noah Lylesilta löytyy jo kova satasen myötätuulinoteeraus 9.86. Kakkosen aikaa ei ennen Dohaa ole tehty mutta kilpailurutiinia on haettu jo viesteistä ja satanen kertoo kunnon olevan kohdallaan. Jereem Richards voitti kansanyhteisön mestaruuden ajalla 20.12 Zarnel Hughesin huitoessa käsillään naamalle. Richardsilta voi hyvin odottaa alle 20 sekunnin aikaa. Andre De Grasse ei ole vielä ehtinyt alkukaudella aiempien vuosien vetoon. Nostetaan lapulla kaksikko Noah Lyles ja Jereem Richards. Voittoaika lienee 19,9 hieman yli tai alle.  Näillä valinnoin päivän trion kerroin vaihtelee tällä hetkellä välillä 23-189.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti