lauantai 12. toukokuuta 2018

Vedonlyöntivinkit Euroviisuihin

Lauantaina kilpaillaan Shanghain timanttiliigan ohella järjestyksessään 63. Eurovision laulukilpailun finaali. Timanttiliigan sijasta tämän lauantain vedonlyöntivihjeet keskittyvät Euroviisuihin.

Euroviisuissa nähtiin jo semifinaaleissa vallankumouksellisia asioita, nimittäin Venäjä tippui ensimmäistä kertaa ulos finaalista. Edes Venäjäkään ei voi enää lähettää viisuihin mitä tahansa. Näin idän slaavikansojen ylivalta Euroviisuissa näyttää murtuvan, kun entisen Jugoslavian maidenkin edustus finaalissa jäi kolmeen. Vuonna 2016 tullut pisteytysuudistus tähtäsi osaltaan myös siihen, että äänestys ei ole Euroopan valtavien venäläisvähemmistöjen dominoimaa.

Jo semifinaalien jälkeen tämän vuoden Euroviisut ovat ilahduttaneet sillä, että joukosta löytyy kunnon hippameininkiä viime vuosikymmenen tapaan. Toinen toisiltaan kopioitujen voimaballadien trendi näyttää taittuneen. Ensimmäiset viisi listattua maata ovat jonkinlainen kannanotto kärjen sijoituksiin. Tämän jälkeen listatut maat eivät niinkään ole paremmuusjärjestykseen asetettuja. Veikkaukselta löytyy Euroviisuista hyvä paketti voittajavetoja ja Unibetilta kymmeniä vedonlyöntikohteita. Näistä löytyy monia mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia.

Eleni Fureira sytyttää Fuegollaan Euroopan tuleen!

1. Kypros, Eleni Fureira
Voi vittu mikä Eleni! Monttu tippu auki ennen kuin biisi ehti edes alkaa ja pysy auki koko shown ajan. Kyproksen Beyonce tuo takaisin Euroviisuihin sen mikä on puuttunut viime vuosina, näyttävät naiset ja kunnon hipat. Eleni Fureira on Euroviisujen sädehtivin nainen kymmeneen vuoteen sitten Ani Lorakin. Eleni Fureiran Fuego pääsee iskemään huippupaikalta toiseksi viimeisenä kahden valjun vedätyksen välistä. Kypros on syystäkin vedonlyöntitoimistojen suosikki. Tällä hetkellä Unibet tarjoaa Eleni Fureiran voitosta kerrointa 2,25. Kyprokseen voitto on hyvä sijoituskohde, panokset omantunnon mukaan.

2. Norja, Alexander Rybak
Alexander Rybakilla on hyvät mahdollisuudet tehdä Johnny Loganit. Vuoden 2009 voittaja on jälleen viuluineen heilumassa, vaikka ehti yhden instrumenttinsa lyödä aiemmin jo kappaleiksikin. Tiedämme että artistin laatu riittää eikä aiemmasta menestyksestä ole haittaa. Biisi on menevä, joka toimii livenä musiikkivideotakin paremmin. Se on menestyvän artistin ehdoton edellytys, että pystyy livenä tuottamaan kappaleeseen vielä yhden ulottuvuuden lisää. Toivon että finaaliin Rybakin vokaaliosuudet miksataan vielä paremmin esille. Unibet tarjoaa Rybakin sijoittumisesta viiden parhaan joukkoon tällä hetkellä kertoimen 2,5. Tähän suositukset korkeille panoksille. Kolmen parhaan joukkoon sijoittumisesta kerroin 3,5, pelaisin sitäkin

3. Israel, Netta
Israelia edustaa Netta vitun tyhmällä feministi rallillaan. Jollain konstilla Netta on nostettu ennakkosuosikkien joukkoon. Netta sattuu näyttämään ystävältäni Viljamilta, joka on 140 kiloinen voimanostaja. Netta on vahva laulaja, eihän hän ulkonäöllänsäkään Euroviisuihin ole selvinnyt. Ja täytyy myöntää, että onhan kyseessä kuitenkin menevä ralli. Ennustan sijoitusta sijoille 3-6. Naaman vääntelyineen ja ääntelyineen Netta jää kuitenkin pahasti Eleni Fureiran varjoon.

4. Australia, Jessica Mauboi
Australia tuli kilpailuun mukaan vuonna 2015 ja on lähettänyt kilpailuun laadukkaita edustajia keräten hyviä sijoituksia. Tämän vuoden kappale Australiasta on melko valju rallatus mutta se herätti kuitenkin yleisössä voimakkaita reaktiota. Australian yli-innokaan matamin soisi keskittyvän hieman hillytympään hillumiseen mutta laulultaan vahvempaan vetoon finaalissa. Ennustan Australialle kuitenkin vahvaa top 10 sijoitusta. Unibet tarjoaa Australian kohdalta kerrointa 2,30 kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta. Kannattaa tarttua. Pelaa myös head to head -vedossa Bulgariaa vastaan kertoimella 2,20.

5. Viro, Elina Nechayeva
Joka vuosi joku yrittää oopperavolinalla, Suomikin vuonna 1998 ilman mainittavaa menestystä. Viron Elina Nechayeava tekee sen kuitenkin paremmin kuin muut aiemmin. Kappale on aidosti vahva ja vaikuttava kokemus. Uskon sijoitukseen kymmenen parhaan joukossa. Tosin se usko palkitaan Unibetilla vain kertoimella 1,80.

Suomi, Saara Aalto
Saara Aallon finaalisijoituksen myötä voitaneen lopettaa keskustelu tämän vuoden edustajan valintamenettelystä. Täytyy muistaa että Eurovision laulukilpailu on Euroopan yleisradioyhtiöiden omistama tuote ja sen myötä Ylellä on oikeus valita Suomen edustajaksi kenet haluaa ja miten haluaa. Ei ole mikään kansalaisoikeus jokaiselle maakuntien huttumuusikolle ja humppabändille osallistua Euroviisukarsintaan. Puheet voitosta voidaan unohtaa vaikka finaalin esiintymispaikka onkin sama kuin aikanaan Lordilla. Saaran esitys ei noussut lähellekään samoihin sfääreihin kuin X-factorissa parhaimmillaan. Tosin ei biisikään ole samaa kaliiberia kuin mistä Saara pääsi valitsemaan X-factorissa esiintyessään. Monsters on joka tapauksessa mukava pimputus ja edustaa hyvää keskitasoa. Hyvä ja realistinen tavoite Saaralle on lähteä parantamaan Suomen parasta Lordin jälkeistä sijoitusta 11., joka on Softenginellä vuodelta 2014. Saaran kymmenen parhaan joukkoon sijoittamisesta Unibetin kerroin on 4,10. En löisi ainakaan montaa euroa sen puolesta.

Hollanti, Waylon
Hollanti on tehnyt itsestään Euroviisujen kautta Euroopan country-musiikin keskuksen. Waylon on alallaan ehtaa tavaraa mutta mitä helvettiä ne yhdet lähtee venkoilemaan kesken kappaleen? Ei liity asiaan millään tavalla. Sijoitusta puolen välin paremmalta puolelta voi ehdottomasti odottaa. Top 10 sijoituksesta tarjotaan kerrointa 5,00, tähän kertoimeen voi hyvin muutaman euron sijoittaa.

Moldova, DoReDos
Moldovaan voi aina luottaa! Moldova pelastaa Euroviisut joka vuosi ja tuo lavalle aina kunnon jeejeetä muiden viritellessä itkuvirsiään. Moldovan menestys on ollut myös tasaisen varmaa viime vuosina. Viime vuoden kolmannesta sijasta DoReDoksella ei ole eväitä panna paremmaksi mutta sijoitusta ylempään keskikastiin voi odottaa. Moldova esiintyy paikalla 19  ja piristää mukavasti Bulgarian raskassoutuisen paskan jälkeen.

Bulgaria, Equinox
Bulgaria näyttää ymmärtäneen kilpailun luonteen vääriin. Ilmeisesti bändin jäsenet ovat luulleet osallistuvansa loo-alike -bändien kisaan. Lavalta löytyy kerralla Lady Gaga, will.i.am ja yksi kuulostaa siltä kuin Youssou N´Dour olisi kaivettu 90-luvulta laulamaan. Top kympistä Bulgarian voi kuitenkin hyvin kuvitella löytyvän. Sille kerronkin on vain 1,75 Unibetilla.

Ruotsi, Benjamin Ingrosso
Milloin mitäkin kappaletta ollaan nimittämässä homo-popiksi mutta tämä nyt ainakin taitaa olla sitä. Menestymään tottunut Ruotsi on nyt kehnolla tasolla liikenteessä. Edes parhaan pohjoismaan titteliä ei ole tulossa, se menee Norjalle kertoimella 2,50. Mielenkiintoinen Suomi-Ruotsi asetelma löytyy head to head -vedoista. Pelaa toki Suomea kertoimella 4,00.

Irlanti, Ryan O´Shaughnessy
Jollain konstilla Irlannin viisu päätyi toisen semifinaalin jälkeen pyörimään pieninpien voittokertoimen omaavien maiden joukkoon. Irlannin hataraääninen ja muka herkkä ylikorkea vingutus jää auttamatta jalkoihin. Joku on muka ollut löytävinään Ed Sheeran tunnelmia tästä. Irlannin kunnianpäivät ovat kaukana ja siellä pysyvätkin. Irlanti yrittää pelata myös klassisen gay-kansan kosiskelu kortin lavalle ryntäävällä poikaparillaan. Sijoitus jää top 10 ulkopuolella ja sitä uskaltaa hyvin pelata kertoimella 2,20.

Tsekki, Mikolas Josef
Mikolas Josef on lyönyt samaan kappaleeseen kaikki viime aikojen tanssi- ja musiikkivillitykset. Aina on piristävää kun yritetään muutenkin kuin tekemällä tehdyillä voimaballadeila. Tällä virityksellä ei kärkeä hätyytellä mutta kunniallisille sijoituksille päästäneen kuitenkin. Semifinaaleissa katsoin ensin, että onko Tsekki lähettänyt Jarno Pirisen flossaamaan lavalle, ilmeisesti ei kuitenkaan. Alppihiihtäjät tietää.

Liettua, Ieva Zasimuskaite
Päivän herkin, aidoin ja koskettavin. Tulee olemaan oman herkistelykategoriansa ykkönen mutta mitään mielenkiintoista veikattavaa tästä ei juuri irtoa.

Ukraina, Melovin
Ukrainan eduksi voi lähinnä laskea, ettei sen kappale ole ainakaan poliittinen itkuvirsi tänä vuonna. No onhan se ihan meneväkin, solid keskikastin sijoitus odotettavissa.

Portugali, Claudia Pascoal
Voittoa ei voi seurata muu kuin lässähdys. Nyt Portugalia edustaa hiusten värjäystä harjoitellut teinityttö pilalle menneissä pinkeissä hiuksissaan.

Käy vessassa näiden aikana: Espanja ja Unkari
Unkari lähti rääkymään Euroviisuihin 2000-luvun alun nu metal meiningillä. Jos et pidä genrestä, mene vessaan ja sulje ovi. Käännä ainakin ääntä pienemmälle.

Espanja on viihtynyt viime vuodet häntäpäässä ja parempaa ei ole tänäkään vuonna luvassa. Espanja kuitenkin tarjoaa mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita kilpailun viimeistä veikatessa. Espanjan viimeisestä sijasta saa kertoimen 9,0, kannattaa kokeilla. Joka tapauksessa Espanja löytyy häntäpään top kolmesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti